Veilige betaling

De top 10 van Japanse keukenmessen

De Top 10 Beste Japanse Chefsmessen | Vergelijk en Kies Jouw Perfecte Mes

Artikel geschreven door Eluar op 25 mei 2023


Het Japanse chefsmes, ook wel Gyutou genoemd, is het Japanse equivalent van een westers chefsmes. In Japan begonnen de smeden van zwaarden na het einde van het tijdperk van de zwaarden messen te maken voor verschillende doeleinden. Door hun smeedtechnieken en het gebruik van de beste materialen zijn ze erin geslaagd om verschillende soorten Japanse messen van buitengewone kwaliteit te creëren. Japanse chefsmessen zijn lichter dan westerse chefsmessen, waardoor ze vermoeidheid van de handen verminderen. Ze zijn extreem scherp en maken het gemakkelijker om voedsel te snijden.

Op de Europese markt zijn er talloze merken van Japanse keukenmessen en het is vaak moeilijk om een keuze te maken.

In dit artikel zullen we proberen u te helpen door de 10 beste merken van Japanse messen aan te bevelen. We laten u graag dit artikel doorbladeren om ze te ontdekken.

Het merk Kai

Japanse messen: Kai : De top 10 van Japanse keukenmessern

Kai is een eeuwenoud merk dat bekend staat om zijn Shun-assortiment, wat "het beste moment en het perfecte moment voor voedsel, fruit of iets anders betekent, wanneer het de beste smaak of service kan bieden." Het is zeer waarschijnlijk dat u van dit merk heeft gehoord. Kai streeft ernaar om perfecte messen te ontwerpen voor dagelijks gebruik, waaronder chefsmessen. Ze produceren uitzonderlijke en lichte messen. Voordat de messen van Kai werden geïntroduceerd, waren mensen vaak gewend aan zware keukenmessen. Als we u een chefsmes moeten aanbevelen, zou het de Kai Nagare NDC-0706 zijn, die een echt professioneel mes is.

Het merk Global

Global is een gerenommeerd Japans merk van Japanse messen en heerst over de sector van keukengerei en accessoires. Deze messen worden vervaardigd door de Yoshikin-fabriek en worden gemaakt volgens zeer hoge normen. Het merk wordt gewaardeerd om zijn superieure kwaliteit en heeft ook veel prijzen ontvangen. Hun messen bieden een perfecte combinatie van innovatief design en balans. De messen hebben hoogwaardige roestvrijstalen messen voor ongeëvenaarde duurzaamheid op de markt. Ze zijn ook bestand tegen vlekken, roest en corrosie. Hun scherpte is ongelooflijk. Zoals u kunt begrijpen, verdient dit merk zijn plek in onze ranglijst.

Het merk Miyabi

Wat dit merk kenmerkt, is de gratie, elegantie en puurheid, eigenschappen die zeer gewaardeerd worden in de Japanse cultuur. Miyabi behoort tot Zwilling, een bekende Duitse fabrikant van bestek en messen. De messen worden gemaakt door Japanners, maar ontworpen in de fabrieken van Zwilling in Japan. Onze favoriet is het Miyabi 7000D mes, dat authentiek is en een buitengewoon scherpe snede heeft.

Het merk Kasumi

Japanse messen: Kasumi : De top 10 van Japanse keukenmessern

Kasumi messen zijn prachtig vervaardigde kunstwerken. Alle messen worden gemaakt in Seki, Japan, door bekwame ambachtslieden die werken met hoogwaardig VG-10 staal. Het Kasumi chefsmes is traditioneel gemaakt en is geïnspireerd op de productietechnieken van Japanse zwaarden. Het heeft een gebogen lemmet waarmee je nauwkeurig van voor naar achter kunt wiegen op een snijplank. Dit mes kan gebruikt worden om groenten en vlees te hakken, snijden en in dunne plakjes te snijden.

Het merk Tojiro

Het merk Tojiro produceert al meer dan 60 jaar keukenmessen. Tojiro staat bekend om het aanbieden van betaalbare messen. Ze hebben traditionele technieken weten te combineren met moderne technologie. Om de kosten te verlagen, worden Tojiro-messen niet met de hand gemaakt, maar behouden ze alle kenmerken van het traditionele Japanse mes. Tojiro is een van de weinige merken die damaststaal gebruikt en Japanse damastmessen levert.

Onze favoriet is de Tojiro F-655, die zowel een prachtig uitziend lemmet heeft als een uitstekende snijkwaliteit en gebruiksgemak.

De messen van dit merk hebben doorgaans eikenhouten handgrepen. Dit hout zorgt voor een uitstekende grip en een lange levensduur.

Het merk Yaxell

Corporation Yaxell Corporation maakte zijn debuut in 1932 en levert de beste messen op de markt. Het merk combineert ongeëvenaarde kennis van Japanse messen met geavanceerde technologie om uitzonderlijke messen te creëren. Yaxell-messen zijn van superieure kwaliteit en zijn tegenwoordig te vinden in particuliere keukens. Hun troef is de samenstelling van hun lemmeten, waarin vloeibare stikstof en chroommoleculen worden gebruikt om scherpere, duurzamere en stevigere lemmeten te verkrijgen. De handgrepen zijn zeer stevig en comfortabel voor eenvoudig gebruik.

Onze favoriet in hun uitgebreide reeks messen is de Yaxell MON. Visueel gezien lijkt het een gewoon mes, maar het biedt een ongelooflijke snijkwaliteit en uitzonderlijk gebruiksgemak.

Een extra kenmerk van het merk is het gebruik van traditionele zwaardproductietechnieken, waardoor ze professionele messen kunnen leveren met een ongelooflijke snijkwaliteit.

Het merk MAC

Dit Japanse bedrijf is een van de belangrijkste merken van Japanse messen ter wereld. Ze produceren messen die uitstekend presteren, een uitstekende scherpte hebben en vrij zijn van kleine corrosie.

Het merk maakte zijn debuut in 1964 en is sindsdien een belangrijke speler gebleven in de wereld van de Japanse messen. Ze staan bekend om het ontwerpen van messen met een buitengewone scherpte, waarbij het proces grotendeels handmatig verloopt. Chef-koks die hun messen gebruiken, vinden ze gemakkelijk vast te houden en te gebruiken.

De messen van MAC hebben gedeeltelijk gesmede en gestanste lemmeten, wat mogelijk niet voor iedereen geschikt is. MAC doet geen concessies op het gebied van duurzaamheid, scherpte of prestaties.

Het merk Kanetsune

Japanse messen: Kanetsune: De top 10 van Japanse keukenmessern

Het merk Kanetsune biedt een assortiment messen die stuk voor stuk praktisch zijn. Hun marketingstrategie is om messen aan te bieden met een zeer interessante prijs-kwaliteitverhouding, waardoor het een goede kans is voor iedereen die Japanse messen wil hebben zonder hun bankrekening te hoeven plunderen. Het merk biedt een breed scala aan messen die zowel geschikt zijn voor het bereiden van Aziatische gerechten als voor westerse recepten. Bij het ontwerp maakt het merk gebruik van staal dat zowel hard als scherp is, terwijl het toch handelbaar blijft. Voor liefhebbers van gehamerde of damastlemmetten biedt Kanetsune ook een assortiment messen met deze kenmerken.

Het merk Chroma

Het merk Chroma is Amerikaans en heeft ervoor gekozen zich te specialiseren in het ontwerpen van Japanse keukenmessen die geschikt zijn voor de westerse keuken. Chroma produceert de messen niet zelf, maar werkt samen met de beste ambachtslieden die voldoen aan strikte specificaties voor alle series die ze presenteren. Ze werden bekend met de Haiku-serie, vanwege hun lichtheid en zeer "Japanse" stijl die veel westerse koks blij heeft gemaakt. Een andere serie die het vermelden waard is, zijn de Kasumi Master-Piece keukenmessen die gewaardeerd worden om hun verfijning en snijkwaliteit. Om zich te meten met hun grote Japanse concurrenten, heeft het merk ook een reeks ambachtelijke Japanse messen ontwikkeld, waarvan de lemmeten gesmeed zijn van Aogami-staal. Dit staal maakt het mogelijk om een reeks messen met een ruwe uitstraling te bieden, waarvan de esthetische authenticiteit zeer gewaardeerd wordt door puristen.

Het merk Sekiryu

Het merk Sekiryu biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding voor de meeste van zijn producten. Hun messen worden in Japan gemaakt en zijn bedoeld voor elk gebruik in de keuken. Liefhebbers van Japanse messen zullen worden aangetrokken door een breed scala aan messen zoals Santoku, Sashimi en nakiri. Het merk staat bekend om zijn hoogwaardige honoki houten handgrepen. Hun messen hebben roestvrijstalen lemmeten met een uitstekende hardheid. Dankzij hun scherpe lemmeten zijn de messen van het merk Sekiryu perfect om alle voedsel zeer fijn te snijden. In de loop der jaren zijn ze steeds bekender geworden bij veel gastronomische professionals.

Ons artikel nadert het einde, we hebben opzettelijk geen ranglijst gemaakt, we wilden gewoon de 10 merken opsommen waarvan wij denken dat ze het waard zijn om over te praten. We hopen dat dit artikel nuttig voor je is bij het zoeken naar je Japanse chefsmes. Je keuze zal afhangen van je behoeften, budget en voorkeuren. We nodigen je ook uit om onze online winkel te bezoeken, waar je ons brede assortiment Japanse chefsmessen kunt ontdekken.

 

Benieuwd?

Onze telefoonlijn is verlegen, maar onze inbox is altijd in voor een praatje! 😄

Gidsenlaan 114, 9990 Maldegem

+032 485 936601

Nieuwsbrief
Volg Eluar

© Eluar. All Rights Reserved.