Menu

Jouw Perfecte Servies: Een Uitgebreide Gids over Stijl, Duurzaamheid en Prijs

Ontdek hoe je het perfecte servies voor je huis kiest met onze uitgebreide gids. Leer over de factoren zoals stijl, duurzaamheid en prijs en ontdek tips om de beste keuze te maken.

Artikel geschreven door Eluar op 29 juni 2023


In ons dagelijks leven speelt servies een integrale rol. Het is niet alleen een hulpmiddel om onze maaltijden op te dienen, maar het voegt ook schoonheid en stijl toe aan onze tafeldecoratie. De keuze van het juiste servies, dat aansluit bij je levensstijl en esthetische voorkeuren, kan een wereld van verschil maken. Deze gids helpt je bij het navigeren door de vele opties en factoren zoals stijl, duurzaamheid en prijs om de beste keuze te maken voor jouw huis.

Wat is Servies: Een Korte Toelichting

Servies verwijst naar de vaat en het keukengerei dat we gebruiken om voedsel te bereiden, te serveren en te consumeren. Dit kan borden, kommen, kopjes, mokken, schalen en nog veel meer omvatten. Servies kan worden gemaakt van verschillende materialen zoals porselein, aardewerk, glas, roestvrij staal en zelfs plastic.

Het kiezen van het juiste servies gaat verder dan alleen het kiezen van iets dat er mooi uitziet. Het gaat ook om het overwegen van het gebruik, de duurzaamheid en hoe het past bij de rest van je huis en je levensstijl. Of je nu een complete set wilt aanschaffen of gewoon je huidige collectie wilt aanvullen, het is belangrijk om een weloverwogen keuze te maken.

Factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van Servies

Stijl

De stijl van je servies is een persoonlijke keuze en moet aansluiten bij de algehele esthetiek van je huis en specifiek je eetruimte. De stijl van het servies kan variëren van klassiek en traditioneel tot modern en minimalistisch, en van rustiek tot eclectisch. Overweeg wat het beste bij jouw huis en smaak past. Wil je een uniforme look of hou je van het mixen en matchen van verschillende stijlen en patronen? De stijl van je servies kan de sfeer en de look van je eetmomenten echt transformeren.

Duurzaamheid

duurzaamheid is een belangrijke overweging bij het kiezen van servies. Als je vaak gasten ontvangt of kleine kinderen hebt, wil je waarschijnlijk duurzaam servies dat tegen een stootje kan. Materialen zoals aardewerk en steengoed zijn zeer duurzaam, maar kunnen zwaarder zijn. Porselein en bone china zijn lichter en fijner, maar kunnen kwetsbaarder zijn. Overweeg ook hoe gemakkelijk het servies is schoon te maken en of het geschikt is voor de vaatwasser of magnetron.

Prijs

De prijs is een andere belangrijke factor om rekening mee te houden. Er zijn servies sets beschikbaar in verschillende prijsklassen, van budgetvriendelijk tot luxe. Denk na over hoeveel je bereid bent te spenderen en hoe vaak je het servies gaat gebruiken. Het is het waard om meer te investeren in een set die je dagelijks gaat gebruiken, maar voor speciale gelegenheden kun je overwegen om iets meer uit te geven voor een meer verfijnde set. Onthoud echter dat de prijs niet altijd de kwaliteit weerspiegelt, dus doe je onderzoek voordat je een aankoop doet.

Jouw Perfecte Servies: Een Uitgebreide Gids over Stijl, Duurzaamheid en Prijs

10 Tips voor het Kiezen van het Perfecte Servies

Oké, nu je de basisbeginselen kent, laten we het wat leuker maken! Hier zijn 10 speelse maar praktische tips om je te helpen bij het kiezen van het perfecte servies:

 1. Ken je Stijl: Ben je meer een fan van minimalisme of hou je van uitbundige patronen? Bepaal je stijl voor je de winkel instapt of online gaat winkelen.
 2. Praktisch of Chic: Als je servies dagelijks gebruikt, kies dan voor iets dat praktisch en duurzaam is. Voor speciale gelegenheden kun je kiezen voor een chiquer, delicater set.
 3. Mix en Match: Wie zegt dat alles moet matchen? Een mix van verschillende stijlen kan ook heel leuk zijn!
 4. Probeer het uit: Neem de tijd om het servies in je handen te houden. Hoe voelt het? Is het te zwaar of juist te licht?
 5. Denk aan Onderhoud: Check of het servies vaatwasser- en magnetronbestendig is. Dat kan veel tijd en moeite schelen.
 6. Vergeet de Maat niet: Zorg ervoor dat de borden in je keukenkastjes passen!
 7. Overweeg Extra's: Denk aan bijpassende items zoals een suikerpot, melkkan of serveerschalen.
 8. Neem je Tijd: Je hoeft niet alles in één keer te kopen. Begin met de basics en bouw je collectie geleidelijk op.
 9. Koop Extra: Als je je perfecte set hebt gevonden, overweeg dan om extra stuks te kopen. Ze kunnen van pas komen als er iets breekt.
 10. Geniet ervan! Uiteindelijk gaat het erom dat jij geniet van je maaltijden met het servies dat je gekozen hebt. Dus kies iets waar je echt van houdt!

7 Voordelen van het Investeren in Kwaliteitsvol Servies

Misschien vraag je je af: "Waarom zou ik investeren in duur servies?"
Goede vraag!

Laten we eens kijken naar de 7 fantastische voordelen die je krijgt door te investeren in kwaliteitsvol servies:

 1. Stijl en Elegantie: Kwaliteitsservies is als een stijlvolle outfit voor je eten. Het maakt je eetervaring gewoon chiquer en meer gedenkwaardig.
 2. Duurzaamheid: Hoogwaardig servies is gemaakt om langer mee te gaan. Dat betekent minder vervangingen en minder gedoe voor jou.
 3. Gezondheid: Kwaliteitsservies is vaak gemaakt van niet-toxische materialen, wat veiliger is voor jou en je gezin.
 4. Betere Smaak: Geloof het of niet, het servies waar je van eet kan de smaak van je eten beïnvloeden. Kwaliteitsservies is ontworpen om je eten zo goed mogelijk te laten smaken.
 5. Veelzijdigheid: Kwaliteitsvol servies is vaak vaatwasser-, magnetron- en ovenbestendig. Handig, toch?
 6. Verhoogt de Waarde: Een set kwaliteitsservies kan de waarde van je huis verhogen, vooral als je van plan bent om het te verkopen.
 7. Genieten: Laten we eerlijk zijn, eten van een prachtige set servies is gewoon veel leuker!
Benieuwd?

Onze telefoonlijn is verlegen, maar onze inbox is altijd in voor een praatje! 😄

Gidsenlaan 114, 9990 Maldegem

+032 485 936601

Nieuwsbrief
Volg Eluar

© Eluar. All Rights Reserved.