Menu

Waarom een Bokashi Organko 2 composter kopen? De voordelen uitgelegd!

Overweeg je een composter te kopen? Ontdek de vele voordelen van de Bokashi Organko 2 composter. Van financiële besparingen tot milieuvoordelen, lees waarom deze composter een must-have is voor elk duurzaam huishouden.

Artikel geschreven door Eluar op 5 september 2023


Composteren is een geweldige manier om organisch afval te verminderen en tegelijkertijd waardevolle voedingsstoffen terug te geven aan de aarde.
Een van de innovatieve producten die het composteringsproces eenvoudiger en efficiënter maken, is de Skaza Bokashi Organko 2.

In dit artikel duiken we dieper in dit product en ontdekken we de voordelen, het gebruik en enkele handige tips.

Waarom een Bokashi Organko 2 composter kopen? De voordelen uitgelegd!

Kort voorgesteld: wat is Skaza Bokashi Organko 2?

Skaza Bokashi Organko 2 is een composteerproduct dat is ontworpen om keukenafval snel en efficiënt om te zetten in hoogwaardige compost. Het is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook esthetisch aantrekkelijk, waardoor het perfect is voor moderne huishoudens.

De 7 voordelen van composteren met Bokashi Organko 2

 1. Duurzaamheid en Milieubewustzijn:
  Door te kiezen voor Bokashi Organko 2 draag je actief bij aan duurzame ontwikkeling en het behoud van onze planeet. Dit keukencomposteersysteem helpt je om je eigen gewoontes te veranderen en minder afval te produceren.

 2. Innovatief Design:
  Bokashi Organko 2 is niet zomaar een keukenhulpmiddel. Het is ontworpen om duurzaam gedrag in elk huishouden te bevorderen. Dankzij het stijlvolle ontwerp past het perfect in elke moderne keuken en kan het zelfs op het aanrecht worden geplaatst.

 3. Geen Onaangename Geuren:
  In tegenstelling tot traditionele composteerprocessen, waarbij afval gaat rotten en onaangename geuren produceert, zorgt Bokashi Organko 2 ervoor dat bio-afval fermenteert zonder stank. Dit wordt bereikt door het toevoegen van een speciaal bio-poeder, dat het rottingsproces stopt en daarmee de vorming van nare luchtjes voorkomt.

 4. Effectieve Fermentatie:
  De fermentatie is een natuurlijk proces waarbij bio-afval wordt afgebroken door micro-organismen. Dit proces behoudt alle vitamines en mineralen in het afval. Door dagelijks het speciale poeder aan het Bokashi Organko 2-systeem toe te voegen, wordt al het afval, inclusief pesticiden en andere schadelijke stoffen, omgezet in milieuvriendelijke elementen.

 5. Hoogwaardige Compost en Fermentatievloeistof:
  Bokashi Organko 2 helpt je niet alleen om eersteklas compost te verkrijgen, maar produceert ook een hoogwaardige fermentatievloeistof. Deze vloeistof kan, wanneer verdund met water, worden gebruikt als voedzame vloeistof voor het bewateren van planten. Bovendien is de onverdunde vloeistof nuttig voor het onderhouden van schone afvoeren en het voorkomen van onkruidgroei.

 6. Gemak en Efficiëntie:
  Met Bokashi Organko 2 kun je bio-afval in je keuken verzamelen gedurende meerdere weken zonder dat je het afval naar een externe composteerbak of afvalcontainer hoeft te brengen. Het systeem is ontworpen voor gemak en efficiëntie, waardoor compostering een naadloos onderdeel van je dagelijkse routine wordt.

 7. Onderhoudsvriendelijk:
  Het onderhoud van Bokashi Organko 2 is eenvoudig. Het wordt aanbevolen om de composter regelmatig te spoelen onder stromend water zonder reinigingsmiddelen. Dit behoudt de effectieve micro-organismen en de natuurlijke omgeving binnen de composter.

Waarom een Bokashi Organko 2 composter kopen? De voordelen uitgelegd!

Wat met geurhinder?

De meeste gebruikers van de Bokashi Organko 2 melden dat er weinig tot geen geurhinder is, vooral als het systeem correct wordt gebruikt.
Het is belangrijk om regelmatig de Bokashi starter toe te voegen en ervoor te zorgen dat de composter goed afgesloten is.
Als er een lichte geur wordt waargenomen, wordt deze vaak beschreven als een zurige geur, vergelijkbaar met die van zuurdesembrood of gefermenteerde voedingsmiddelen. Deze geur is over het algemeen niet sterk of onaangenaam en verdwijnt snel zodra de composter wordt gesloten.

De Bokashi Organko 2 maakt gebruik van een fermentatieproces in plaats van het traditionele composteerproces.
We geven graag 3 tips mee om geurhinder zo veel mogelijk te beperken:

 1. Fermentatie in plaats van Rotting:
  In traditionele compostbakken gaat organisch afval rotten, wat onaangename geuren kan veroorzaken. De Bokashi Organko 2 maakt echter gebruik van fermentatie, een anaeroob proces waarbij micro-organismen het organische materiaal afbreken zonder dat het gaat rotten. Dit proces produceert aanzienlijk minder geur dan rotting.

 2. Toevoeging van Bokashi Starter:
  De Bokashi Organko 2 vereist de toevoeging van een speciaal bio-poeder, ook wel Bokashi starter genoemd. Deze starter bevat effectieve micro-organismen die helpen bij het fermentatieproces en onaangename geuren neutraliseren.

 3. Luchtdicht Systeem:
  De Bokashi Organko 2 is ontworpen om luchtdicht te zijn, wat betekent dat er geen lucht in of uit kan. Dit helpt om het fermentatieproces anaeroob te houden en voorkomt dat geuren ontsnappen.

Waarom een Bokashi Organko 2 composter kopen? De voordelen uitgelegd!

Onderhoud en Gebruik:

Het onderhouden van je Bokashi Organko 2 is eenvoudig.
Volg de stappen hieronder en het wordt ongetwijfeld een succes:

 1. Voeg dagelijks keukenafval toe aan de Bokashi emmer.
 2. Druk het afval stevig aan om luchtbellen te verwijderen.
 3. Voeg Bokashi starter toe (meestal gemaakt van tarwezemelen).
 4. Sluit de emmer goed af en laat het afval fermenteren.
 5. Na 2 weken is de compost klaar om aan de tuin toe te voegen.

Tips voor een Betere Compostering:

 1. Zorg ervoor dat je de Bokashi starter gelijkmatig over het afval verdeelt.
 2. Snijd grotere stukken voedselafval in kleinere stukken voor een snellere fermentatie.
 3. Vermijd het toevoegen van vloeistoffen zoals soep of melk aan de Bokashi emmer.

Waarom een Bokashi Organko 2 composter kopen? De voordelen uitgelegd!

Terugverdientijd van een Skaza Bokashi Organko 2

Mocht je nog steeds twijfelen over de aankoop, dan kan het principe van de "terugverdientijd" je misschien over de streep trekken: Dit is de periode die nodig is om de initiële investering in het product terug te verdienen via de besparingen of voordelen die het oplevert.
Wanneer je de Bokashi Organko 2 aanschaft, maak je een initiële investering. Echter, met dagelijks gebruik kun je een aanzienlijke hoeveelheid voedingsrijke compost produceren die direct in de tuin kan worden gebruikt.
Dit betekent dat je bespaart op de kosten van commerciële meststoffen en bodemverbeteraars. Bovendien produceert het fermentatieproces van de Bokashi Organko 2 een vloeistof die, wanneer verdund, kan dienen als een voedzame vloeistof voor planten, waardoor je ook bespaart op plantenvoeding.

De exacte terugverdientijd hangt uiteraard af van verschillende factoren, zoals het dagelijks te composteren volume, de hoeveelheid benodigde meststoffen,..

Desalniettemin biedt de bokashi Organko 2 zowel financiële als milieuvoordelen, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elk huishouden dat streeft naar duurzaamheid.

Benieuwd?

Onze telefoonlijn is verlegen, maar onze inbox is altijd in voor een praatje! 😄

Gidsenlaan 114, 9990 Maldegem

+032 485 936601

Nieuwsbrief
Volg Eluar

© Eluar. All Rights Reserved.