Menu

Keukenhulpjes die je nodig hebt voor in jouw keuken!

Ontdek de onmisbare keukengerei en tools die elke thuischef nodig heeft. Van blenders en gardes tot ovenschalen en spatels, wij bieden je alle essentiële informatie om je keuken perfect uit te rusten.

Artikel geschreven door Eluar op 30 augustus 2024


Heb je net de sleutels van je nieuwe paleisje ontvangen of ben je simpelweg klaar om je keuken een flinke upgrade te geven? Perfect timing! Onze lijst met onmisbare keukengereedschappen is precies wat je nodig hebt om je keukenavonturen naar een hoger niveau te tillen. 

En het beste?
Veel van deze fantastische keukenhulpjes vind je in onze webshop op Eluar.

Dus, terwijl je door deze lijst bladert, kun je al die handige tools gemakkelijk bij elkaar klikken.
Bereid je voor op sneller, leuker en professioneler koken. Laat die keukenmagie beginnen!

Keukenhulpjes die je nodig hebt voor in jouw keuken!

Blender: Een blender is heel geschikt om vinaigrette goed te mengen en kruiden of fruit door te malen of wat er ook maar gepureerd, gemalen of gemixt moet worden.

Dek de blender met een doek af wanneer je warme ingrediënten mengt. Daarmee voorkom je ongelukken dat je de deksel van de blender af blaast, waardoor er knoeien voorkomt en het deksel kunnen vliegen.

Garde: Ik zou willen voorstellen dat je twee maten gardes bij de hand hebt. Een kleinere garde is prima voor sauzen in kleine pannetjes of voor het kloppen van kleinere hoeveelheden vloeistof. Een grote garde heeft talrijke toepassingsmogelijkheden; je kunt hem bijvoorbeeld gebruiken om eieren te kloppen of glaceersel te maken, of om grotere hoeveelheden saus te mengen.

Groenteschiller: Groenteschillers zijn er in allerlei prijsklassen. Of je nu besluit er een van een merknaam te kopen of een van de vele andere merken, groenteschillers dienen hetzelfde doel – sommige zien er alleen wat fraaier uit dan andere. Pas echter op: de goedkopere schillers kunnen roesten.

Kaasdoek: Kaasdoek is heel geschikt om gerechten te zeven. Je kunt er niet alleen groenten mee fijnmaken maar ook kaas mee laten hangen nadat deze in water is gelegd om losse veltjes van het doek te verwijderen.

Kookwekker: Gebruik, tenzij je een mentale klok hebt die er nooit naast zit, een kookwekker, zodat je eten – of, belangrijker, je eten niet aanbrandt.

Maatbekers (voor vloeistoffen en droge stoffen): Ik hoef natuurlijk niet uit te leggen wat je met een maatbeker doet, behalve dat je 'maatbekers voor vloeistoffen' gebruikt voor vloeistoffen en dat je 'maatbekers voor droge stoffen' gebruikt voor droge ingrediënten. Je kunt vloeistoffen in een maatbeker voor droge stoffen.

Maatlepels: Elke keuken zou al een stel maatlepels, noodzakelijk bij het bakken, moeten hebben.

Mengkommen: Een set van glazen of roestvrijstalen kommen in verschillende maten is een goede investering. Ze kunnen qua grootte mengen en van kart soep tot verschillende liters.

Mixer: Een professionele mixer die je niet vast hoeft te houden, staat op je website. Je kunt lezen hoe mixers ingrediënten of andere componenten van een recept in elkaar flanst, of tussen de stappen van het recept. Deze professionele mixers zijn gewoonlijk duurder dan goedkopere merken en hebben ook vaak veel interessante opties beschikbaar, zoals een standmixer met een handmixer om te malen.

Ovenschalen: Een stel ovenschalen van is onmisbaar. Je kunt ze gebruiken voor het braden van vlees en groenten. Ovenschalen worden gemaakt van veel verschillende materialen en zien er allemaal even goed lijken.

Plat bakblik: Je kunt het best investeren in een paar platte bakblikken met een stevige bodem met een anti-aanbaklaag. Zo gaan ze lang mee en worden ze door de warmte niet beschadigd. Laat je niet verleiden tot het kopen van platte bakblikken van een 'luchtkussen', die bestaan uit twee lagen dun metaal met lucht daartussen. Deze 'luchtkussen' bakblikken kunnen niet in de vaatwasser en geleiden de warmte niet erg goed.

Pollepels: Houten pollepels zijn reuze handig – ze krassen niet op de pannen en ze zijn vaatwasmachinebestendig, zoals tomatensaus, wat met metalen lepels wel doet.

Rasp: Een rasp heeft gewoonlijk vier kanten waarmee je verschillende fijnheden kunt snijden. Probeer er een te vinden die ook een kant heeft waarmee je kunt raspen, en die ook nog goed in de hand ligt wanneer je bijvoorbeeld fruit, groenten of zelfs kaas raspt.

Snijplank: Ik kan natuurlijk gaan uitleggen over de voors en tegens van het gebruik van plastic snijplanken, maar er zijn niet veel nadelen. Voor jouw reus vlees, rauwe kip of vis ben je bezig bent – grondig afwast. Desinfecteer je snijplank regelmatig met een oplossing van bleekmiddel en water.

Spatels: Rubberen spatels zijn een must voor elke keuken. Spatels zijn ideaal voor kooksessies waarin je moet schrapen, scheppen, tillen en mixen. De zijden maakt – laat die spatels dan maar liggen en kijk eens in de keukenlade en zoek een meer geschikte spatel bij het roosteren van vlees en groenten.

Vergiet: Een vergiet (of zeef) is een komvormig voorwerp met veel kleine gaatjes waarmee je vocht kan weglekken zoals pasta of geblancheerde groenten. Je kunt moeilijk zonder vergiet.

Benieuwd?

Onze telefoonlijn is verlegen, maar onze inbox is altijd in voor een praatje! 😄

Gidsenlaan 114, 9990 Maldegem

+032 485 936601

Nieuwsbrief
Volg Eluar

© Eluar. All Rights Reserved.