Menu

Wanneer werd koffie een statussymbool?

Koffie is een van de meest populaire drankjes ter wereld en velen van ons beginnen onze dag niet zonder een goede kop koffie. Maar in de afgelopen jaren lijkt koffie meer te zijn geworden dan alleen een drankje - het is een statussymbool geworden.

Artikel geschreven door Eluar op 22 maart 2023


Wanneer je naar de supermarkt gaat, zie je waarschijnlijk veel mensen met een Starbucks-koffiebeker in de hand. Op een gegeven moment is het bijna een "rite de passage" geworden om de supermarkt binnen te gaan met zo'n beker.

Wat grappig is, is dat de meeste van deze bekers gevuld zijn met kwalitatief slechte "koffie" drankjes die voornamelijk bestaan uit suiker en chocolade. Degenen die zo'n beker in hun hand hebben, zouden waarschijnlijk geen verschil kunnen vertellen tussen een kopje koffie van Starbucks en een kopje koffie van een gewoon tankstation.

Wat hierbij verloren gaat, is waarom niet de lokale koffietentjes steunen?
Terwijl de koffieketens van Starbucks, Dunkin en Tim Horton boomt, zijn er veel lokale koffietentjes die een beter product bieden voor een vergelijkbare prijs. Bovendien helpt u iemand in uw gemeenschap om zijn bedrijf op te bouwen en te onderhouden, wat vaak zijn broodwinning is. Ja, u moet misschien uit uw auto stappen en daadwerkelijk naar de winkel gaan, maar wanneer u een heerlijke latte van een lokale koffietent proeft, zal het u verbazen. Hun doel is om een drankje te maken dat zo goed is dat u terug blijft komen. Niet om duizenden bekers aan klanten te verkopen die dagelijks door hun drive-through razen.

Hoewel u er misschien niet zo cool uitziet met uw niet-gebrandmerkte koffietentje in de supermarkt, zal misschien iemand uw beker zien en zich afvragen waar u die vreemd uitziende beker zonder het Starbucks-logo vandaan hebt. Of misschien zien ze uw beker en denken ze bij zichzelf: "Het is goed om te zien dat er iemand is die weet waar je een goede kop koffie kunt krijgen."

Ik beloof u dat als u een kopje koffie haalt bij de lokale koffietent, dit uw verwachtingen zal overtreffen die u heeft opgebouwd terwijl u naar de grote koffieketens ging. Zo niet, dan zal de koffietent waarschijnlijk niet lang meer bestaan. De meeste lokale koffietentjes worden gerund door mensen die hun hele leven in en rond de koffie-industrie hebben gewerkt. Ze streven naar iets dat hun passie is en wanneer dat het geval is, leidt dit bijna altijd tot een beter product.

Ik maak er altijd een punt van om een lokale koffietent te bezoeken als ik op zakenreis ben. Het is een geweldige plek om de lokale cultuur te leren kennen, te netwerken en vooral - om een geweldige kop koffie te krijgen.

Benieuwd?

Onze telefoonlijn is verlegen, maar onze inbox is altijd in voor een praatje! 😄

Gidsenlaan 114, 9990 Maldegem

+032 485 936601

Nieuwsbrief
Volg Eluar

© Eluar. All Rights Reserved.